jueves, 28 de octubre de 2010

Taller de poesía en Abacus



La llibreria Abacus i Tàndem edicions vos conviden al Taller de poesia per a infants al voltant dels llibres:

Ara va ...d´animals d´Irene Verdú i Lourdes Bellver i de Per què els gats miren la lluna? de Montse Torrents i Matilde Portalés.

El taller tindrà lloc dissabte 30 d´octubre a les 12.30 hores a la llibreria Abacus de València, Passatge Don Juan de Austria, 4.

Les il·lustradores, les autores, l´editora, els xiquets i les xiquetes aprendrem poemes i jugarem amb les paraules.
De segur que ho passeu genial!

martes, 26 de octubre de 2010

Lejos/Lluny

Lejos / Lluny de Aitana Carrasco i Pablo Albo en primavera editat per Bromera, tot un luxe. Ja tinc ganes de tindre entre les mans este album. Te molt bona pinta!
Ací podeu veure algunes de les imatges que ja ha publicat la il·lustradora en el seu bloc.
Molta sort als dos!



Abracadabra, una llibreria d'infantil i juvenil amb gran idees


ABRACADABRA Llibres per a nens
c/Gral. Álvarez de Castro 5
08003 Barcelona
Tel/fax: 34 933101410


Vos convide a que visiteu Abracadabra. És una llibreria especilitzada que podeu trobar al barri Ciutat Vella de Barcelona. El seu eix principal i primordial són els llibres infantils i juvenils, a més són moltes les activitats que realitzen. Des d'un taller de llibres pop-up fins a festes d'aniversari al voltant d'un conte que el xiquet o xiqueta trie.

Recentment ha rebut el Premi Faristol otorgat pel ClijCAT: Premi POTA DE CABRA, per la gosadia de muntar un negoci especialitzat al cor de Ciutat Vella i per la importació de llibres infantils de referència.

L'agenda completa d'activitats la podeu trobar al blog de Mi libroteka, ja que la web de la llibreria està en construcció.

Os invito que visitéis Abracadabra. Es una libreria especializada que podéis encontrar en el barrio de Ciutat Vella de Barcelona. Su eje principal y primordial son los libros infantiles y juveniles, además son muchas las actividades que realizan. Desde un taller de libros pop-up hasta fiestas de cumpleaños que giran en torno a un cuento que el niño o niña elige previamente.
Recientemente ha recibido el Premio Faristol que otorga el ClijCAT: Premi POTA DE CABRA, por la osadia de montar un negocio especializado en el corazón de Ciutat Vella y por la importación de libros infantiles de referencia.

La agenda completa de actividades la podéis encontrar en el blog Mi libroteka, ya que la web de la librería està todavía en construcción.

martes, 19 de octubre de 2010

III Mostra Professional de Contacontes Contescoltes



III Mostra Professional de Contacontes Contescoltes

El proper 29 d’octubre se celebra la 3ª edició de la Mostra després de 2 anys de considerable èxit que han servit per a consolidar i donar forma a esta nova edició.
La Mostra és possible gràcies a la organització de diversos ajuntaments, com són el d’Ador, Barx, Requena, Simat de la Valldigna, Tavernes de la Valldigna i Xeraco, a més de SARC de la Diputació de València. També compta amb la col·laboració de les bibliotecàries Reme Ribes i Luz Cócera.

Llorenç Giménez, Josep Enric Grau, El crit, Juan Catalina, salvador Bolufer i altres molts narradors ens contaran i cantaran moltes històries amb humor i gràcia.

Una gran trobada de contacontes en un lloc increible com és el Monestir de Simat de la Valldigna.

Jo hi aniré! Espere que vosaltres també!

Cómo seleccionar libros infantiles y juveniles/Gemma Lluch

Editorial Trea, 2010
ISBN 978-84-9704-521-6

Nota de l'editorial:

Una de las preguntas más escuchadas en los últimos años es: ¿cómo selecciono un libro? Y quien la hace puede ser un bibliotecario o un docente. Un padre o un amigo. ¿Cómo elegir un libro de calidad para un niño o un adolescente?, ¿qué criterios utilizar para seleccionar el libro más adecuado?

Esta obra ofrece una herramienta para la selección de libros para niños y jóvenes en bibliotecas escolares, públicas con secciones de literatura infantil y juvenil; para los docentes de infantil, primaria y secundaria; para los estudiantes universitarios de ciencias de la educación, filología, documentación y comunicación; para las librerías, editoriales e investigadores. Propone la formación de comités de selección de libros que permitan transformar un lector en un mediador, en un lector competente que comparta, discuta y valore el libro que llega a sus manos y que encuentre un espacio donde aprenda a compartir y construir conocimiento. Porque los comités de libros son exactamente eso: un lugar de encuentro e intercambio entre los responsables de las lecturas infantiles y juveniles.

Se aportan, en la segunda parte de la obra, unos criterios que pueden ayudar a valorar los diferentes libros que leen niños y jóvenes, considerando género y edad y diferenciando características paratextuales y textuales. Además, en el apéndice, se propone una selección de los materiales para empezar a trabajar. Finalmente, la tercera parte describe la experiencia concreta de los comités de valoración de libros en Fundalectura y la investigación que se ha realizado para obtener los criterios de valoración y evaluar el funcionamiento de trabajo de los comités.

Un llibre molt esperat que ja s'havia editat en Colombia i que tinc moltíssimes ganes de tindre entre les mans i poder-li pegar una ullada.
Com saber elegir un llibre? Que saber recomanar? Venint de qui ve, de segur que estarà genial.
ENHORABONA Gemma!!!!!