martes, 24 de noviembre de 2009

Los monstruos



Los monstruos, conte bassat en el llibre de Maurice Sendak, Allà on viuen els monstres, i en el guió de la pel·lícula que s'estreara el proper dia 18 de desembre. Editat per Random House Mondadori. Si feu click a la imatge podreu accedir-hi a la pàgina de l'editorial.
/
Los monstruos, cuento basado en el libro de Maurice Sendak, Donde viven los monstruos, y en el guión de la película que se estrenará el próximo día 18 de diciembre. Editado por Random House Mondadori. Si hacéis click en la imagen podréis acceder a la información de la editorial.

jueves, 12 de noviembre de 2009

La meua il·lustradora favorita/Mi ilustradora favorita

Ester continua así que llegarás muy lejos. Solo puedo decir, que me encantan tus dibujos y que no puedo dejar de mostrarlos en mi blog para que la gente te conozca. Besos





martes, 10 de noviembre de 2009

Tirallongues per a jugar amb la poesia / Retahilas para jugar con la poesía


Natius digitals

Després de llegir l’entrevista a Adán Griego, responsable de les col·leccions Iberoamericana i Mèxic Americana de la Biblioteca de l’Universitat de Stanford, a la revista Educación y Biblioteca número 167, on és parla dels natius digitals, als bibliotecaris se’ns han de plantejar nous reptes i, molt més, a qui treballe en una biblioteca universitària.
Defineix al natiu digital com la persona nascuda després de 1980 que ha passat moltes més hores jugant als videojocs, mirant la televisió i moltes menys llegint. A més a més, la seua costum és cercar-ho tot en Internet.
Aquestes persones se convertiran en els investigadors del futur, per això hem de guanyar-se’ls. És a dir, hem de fer tot el possible per donar-los a conèixer els recursos i eines que poden aconseguir a la biblioteca, que a partir d’ara serà un centre d’informació i documentació.
Des de la biblioteca hem d’organitzar programes d’alfabetització informacional, o el que és el mateix, formació d’usuaris per a què els usuaris i no usuaris facen un ús rentable de tots els recursos de la biblioteca. No tot es troba a Google.
Si hem d’anar on ells estan doncs es va. Crear un perfil al facebook o al myspace potser idoni per a què els alumnes d’una biblioteca universitària se n’adone de tot el que pot obtenir a aquest centres. Un exemple és la Biblioteca de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona que té un perfil al facebook, on dona a conèixer novetats, activitats, en resum totes les possibilitats d’aquest centre que d’aquesta manera s’apropa més a l’alumne i a qui no ho és però també pot trobar la informació que cerca. S’ha de ser més visible.

Una altre punt que també comenta Adán Griego és el foment lector a les biblioteques. Si vols obtenir usuaris que facen un ús útil de la biblioteca, hauràs de tindre també col·leccions de literatura per a que no siga tot acadèmic. Si disposes d'aquest fons i l'usuari el coneix, farà ús.
Per altra banda, assenyala que les biblioteques han d’estar obertes a tothom, per això les minories sexuals també tenen el seu racó a la biblioteca i cada vegada més.

sábado, 7 de noviembre de 2009

Tothom junts

Un excel·lent llibre per donar nom al meu bloc. De què fa gust la lluna? és un conte que agrada molt als xiquets i que jo sempre conte.